HR: Istraga protiv Simovića

Županijsko državno tužilaštvo u Velikoj Gorici je podnelo istražni zahtev protiv Miloša Simovića zbog pokušaja ubistva Sretka Kalinića.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.06.2010.

18:15

Default images

Kalinić i Simović su pripadnici zemunskog klana i obojica su, u odsustvu, u Srbiji osuđena zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića.

Simović, koji je posle pucnjave pobegao, pa je uhapšen u Srbiji i odveden u zatvor Zabela, sumnjiči se da je 8. juna iz neposredne blizine i neutvrđenog oružja, na jezeru Rakitje, u Kalinića ispalio dva hica.

Tužilaštvo traži da se Simoviću odredi pritvor zbog mogućnosti bega, opasnosti od ponavljanja dela i teških okolnosti počinjenja dela, prenosi portal Večernji.hr.

Kako je Simović državljanin Srbije, Srbija će verovatno tražiti ustupanje krivičnog progona, pošto je izručenje Hrvatskoj nemoguće.

Što se tiče Kalinića, koji, osim srpskog ima i hrvatsko državljanstvo, Srbija je tražila njegovo hapšenje i izručenje, što nije moguće dok se ne promene zakon i Ustav Hrvatske.

Obojica su bili u begu sedam godina

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: