Ko će formirati vlast u Mitrovici?

Iako su naprednjaci osvojili najviše glasova u Kosovskoj Mitrovici, stranke koje su na vlasti na republičkom nivou bliže su formiranju vlasti i u tom gradu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.05.2010.

19:38

Default images

Napradnjaci kažu da im ostaje nada da na sledećim izborima osvoje većinu. Stranke vladajuće koalicije imaju 16 od 30 odbornika

Slično rezultatima još nekih nedavno održanih lokalnih izbora u Srbiji i u severnom delu Kosovske Mitrovice, najviše glasova osvojila je SNS, ali partije koje su deo vladajuće koalicije u Srbiji imaju najveće šanse da formiraju vlast.

Srpska napredna stranka je dobila najviše glasova u Mitrovici, ali nedovoljno da sama, ili sa drugoplasiranom Demokratskom strankom Srbije formira vlast.

Borislav Pelević, koji je vodio izbornu kampanju SNS-a u Mitrovici, kaže da se za tu stranku ponovo dogodio izborni paradoks.

Marko Jakšić, predsednik odbora DSS-a za Kosovo, pre bilo kakve kombinatorike čeka da čuje zvanične rezultate lokalnih izbora.

Treća po redu Demokratska stranka će imati mogućnost da bude nosilac buduće lokalne koalicije.

Njen predstavnik u Mitrovici Dragiša Đoković nije sklon pravljenju nikakve kombinacije dok rezultati ne budu konačni.

Nosilac liste "Srbija – demokratija, pravda" Oliver Ivanović rekao je da vladajuća koalicija ima šansu u Mitrovici.

Žitelji severnog dela MItrovice očekuju vlast koja će rešavati njihove probleme, a ne ljude na vlasti po stranačkim ključevima.

Stranke vladajuće koalicije u Srbiji imaju trenutno u MItrovici 16 od 30 odbornika. Opozicija – SNS i DSS - imaju dva odbornika manje.

RIK objavio zvanične rezultate

Na vanrednim lokalnim izborima u Kosovskoj Mitrovici najviše glasova osvojila je Srpska napredna stranka, dok je u Novom Brdu pobedila koalicija Socijalističke partije Srbije i Partije ujedinjenih penzionera Srbije, saopštila je večeras Republička izborna komisija.

Prema konačnim rezultatima koje je saopštio RIK u Kosovskoj Mitrovici izborna lista SNS-a dobila je 1.104 glasa i osvojila sedam mandata.

Isti broj mandata osvojila je Demokratska stranka Srbije koja je dobila 1.085 glasova.

Na izborima održanim 30. maja Demokratska stranka osvojila je 1.068 glasova i šest mandata, dok je koalicija SPS-PUPS osvojila tri
mndata. G17 plus i Socijaldemokratska partija Rasima Ljajića osvojile su po dva mandata.

Gradjanska inicijativa "Srbija, demokratija i pravda - Oliver Ivanović" osvojila je tri mandata.

U opštini Novo Brdo koalicija SPS-PUPS dobila je 479 glasova i osvojila 14 odborničkih mesta u toj Skupštini opštine.

DS osvojila je osam, SNS šest i DSS jedno odborničko mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: