I dalje policijski čas u Bangkoku

Premijer Tajlanda Abhisit Vedžaživa saopštio je da će u glavnom gradu Bangkoku i još nekoliko provincija, policijski čas biti produžen za još dva dana.

Izvor: B92

Nedelja, 23.05.2010.

10:40

Default images

Premijer je to rekao u redovnom nedeljnom obraćanju naciji.

Policijski čas u glavnom gradu i 23 provincije zaveden je u sredu nakon što su se u Bangkoku dogodili najveći nemiri u modernoj istoriji Tajlanda i u kojima je poginulo 54 ljudi a povređeno je više od 400.

Tajlandska vlada istakla je juče da je posle nemira potrebno ostvariti nacionalno pomirenje, ali se nije obavezala da će raspustiti parlament i raspisati vanredne izbore, kao što traže opozicioni "crvenokošuljaši", koji protestuju od 12. marta.

"Crvenokošuljaši", koji su sledbenici bivšeg premijera Taksina Šinavatre, zbačenog u vojnom puču 2006. godine, uglavnom potiču iz siromašnih provincijskih područja.

Bangkok se još oporavlja od posledica sukoba demonstranata i vojske, a vojnici pretražuju pojedine delove grada, u potrazi za eksplozivom, budući da su tokom protesta pronađena četiri automobila bombe nedaleko od uporišta demonstranata u centru prestonice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: