Ponovo radi mreža MTS-a na Kosovu

Na širem području Gračanice i okolnih sela u centralnom Kosovu nastanjenim srpskim stanovništvom ponovo je proradila mobilna mreža “Telekoma Srbije“.

Izvor: B92

Utorak, 11.05.2010.

19:59

Default images

Signala mreže 064 ima u Gračanici, Lapljem selu, Preocu, Čaglavici, Badovcu, Lipljanu i okolini. Signal mobilne mreže srpskog mobilnog operatera nije podjednake jačine u svim mestima. Fiksna telefonska linija profunkcionisala je i u Službi hitne pomoći u Lapljem selu koja radi u okviru Doma zdravlja u Gračanici.

Za sada nema informacija iz “Telekoma Srbije“ na Kosovu kako je signal ponovo aktiviran.

Kosovske vlasti su u skoro svim sredinama na Kosovu južno od Ibra, pre skoro 20 dana, skinule predajnike i antene “Telekoma Srbije“ i “Telenora“, tvrdeći da se radi o ilegalnim operaterima.

Pre uključenja signala mobilne mreže srpskih operatera u centralnom delu Kosova, signalom MTS-a je pokriven veći deo Kosovskog Pomoravlja, zatim deo opštine Štrpce, Goraždevca i Peći.

Signal MTS-a na severu Kosova nije isključivan.

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je juče da uskoro očekuje potpuno rešavanje problema funkcionisanja telefonskih veza na Kosovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: