U Vojnom muzeju Dražini predmeti

Prvi put u jednoj državnoj instituciji, u Vojnom muzeju, izloženi su lični predmeti Draže Mihajlovića, odnosno- partizanska obeležja uz ravnogorska.

Izvor: B92

Subota, 08.05.2010.

18:32

Default images

Srpski pokret obnove to tumači kao odavanje priznanja ravnogorskom pokretu u antifašističkoj borbi. Potpredsednik te stranke Srđan Srećković smatra da treba da budemo ponosni zato što su, kako kaže-naš narod i naša država imali dva antifašistička pokreta-partizanski i ravnogorski i tvrdi da u aktuelnoj vladi postoji saglasnost da se isprave sve istorijske nepravde.

9. maj - Dan pobede nad fašizmom SPO će obeležiti tradiconalno - skupom na Ravnoj gori.

“Ovaj skup kao i prethodnih dvadeset godina organizuje SPO, ali naravno, biće nam drago prisustvo bilo kog od državnih funkcionera i predstavnika političkih stranaka, javnog života. Za nas je najvažnije da još jednom pokažemo da je pokret generala Mihailovića bio proevropski, prozapadni. To će zapravo biti naša ključna poruka sutra sa Ravne gore”, rekao Srećković.

“Srbija treba da se vrati svojim prekomunističkim temeljima, da imamo jednu civilizovanu, demokratsku zemlju”, dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: