Pet miliona ljudi bez prevoza?

Oko pet miliona putnika ostalo je bez prevoza zbog prekida avionskog saobraćaja nastalog usled podizanja ogromnog oblaka vulkanskog pepela, piše "Sandej Tajms".

Izvor: B92

Nedelja, 18.04.2010.

21:31

Default images

Aviokompanije, zbog blokade vazdušnog saobraćaja koji traje već četiri dana, gube oko 200 miliona dolara dnevno, navodi britanski list "Sandej tajms". Istovremeno, železničke kompanije i vlasnici trajekta preko Lamanša beleže rekordan broj putnika pošto je kroz Dover samo u subotu prošlo 60.000 ljudi, preneo je BBC.

Otkazani su mnogobrojni koncerti i poslovne konferencije, a dovedeno je u pitanje i učešće najboljih atletičara na londonskom maratonu sledeće nedelje, dok je na univerzitetu u Kembridžu odložen ispitni rok zbog velikog broja profesora i studenata koji su u inostranstvu, piše "Sandej tajms".

Izveštavajući o milionima putnika koji su ostali bez prevoza i čekaju po aerodromima i hotelima širom sveta, list piše da je nekima rečeno da možda neće stići do svojih destinacija do sledećeg meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: