NUNS pozdravlja odluku RTS-a

NUNS je pozdravio odluku Kolegijuma RTS-a da ubuduće ne zove u goste poslanike koji narušavaju standarde građanske pristojnosti.

Izvor: B92

Sreda, 14.04.2010.

14:05

Default images

Istovremeno, to je udruženje pozvalo sve redakcije da se pridržavaju pravila propisanih Kodeksom novinara Srbije, što podrazumeva istovremenu zaštitu gostiju i javnosti. "NUNS smatra da je ova odluka Kolegijuma RTS u skladu sa jednom od uloga Javnog servisa a to je negovanje pristojnosti i kulture dijaloga", naveo je NUNS.

Predsednik Nove Srbije i poslanik Velimir Ilić tokom emisije Upitnik na RTS u ponedeljak vređao je poslanicu Jelenu Trivan.

Kako je juče saopštio Kolegijum RTS, posle emisije Ilić je nastavio da vređa Trivan i drugog sagovornika iz emisije poslanika Vlajka Senića "ugrožavajući fizičku bezbednost gostiju RTS-a".

Nova Srbija: RTS na strani Demokratske stranke

Nova Srbija optužila je RTS da se "stavila u službu Demokratske stranke" i nastavila "hajku i medijski linč" na lidera Nove Srbije Velimira Ilića.

Nova Srbija je danas ocenila da je iza takve odluke Kolegijuma RTS-a direktor televizije Aleksandar Tijanić, za koga stranka navodi da "kupuje novi mandat dajući sebi za pravo da određuje ko sme, a ko ne sme da učestvuje u emisijama na Javnom servisu".

"Podsećamo Tijanića da to pravo ne pripada nijednom pojedincu već isključivo i jedino građanima koji svojom odlukom na izborima određuju standarde ponašanja i ko će ih zastupati", navodi se u saopštenju Nove Srbije.

Dodaje se da se RTS "bez ikakvog prava stavlja na stranu jednog od učesnika emisije, Jelene Trivan", za koju NS navodi da je "sve vreme svesno provocirala i vređala Velimira Ilića, optužujući ga bez dokaza".

NS je još navela da je Tijanić nedavno poslanike te stranke nazvao "podmuklim političarima" jer su, između ostalog, pitali kako se troši novac građana koji redovno plaćaju TV pretplatu i ko će stotinama hiljada građana nadoknaditi višemilionsku štetu koju su pretprpeli plaćajući SMS poruke zbog nagradne igre organizovane na RTS-u.

Nova Srbija je saopštila da poseduje dokaze o malverzacijama na RTS-u i da će zatražiti da Tijanić odgovara za njih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: