Sreda, 24.03.2010.

14:50

Žirafa Jovanča stigla u Jagodinu

Jagodinski ZOO vrt dobio je žirafu, koju je kupila, za 45 hiljada evra, jedna privatna firma iz Beograda.

Izvor: B92

Default images

Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković ispunio je dato obećanje građanima da će zoološki vrt u tom gradu dobiti žirafu. Novog stanara, osim ministra ekonomije i regionalnog razvoja Mlađana Dinkića, dočekalo je nešto manje od tri hiljade đaka i građana. Atmosfera u jagodinaskom zoološkom vrtu danas je bila više nego svečana.

Na ulazu u jagodinski Zoološki vrt čekalo se i po pola sata. Kolone veselih osnovaca navirale su ka prostoru pripremljenom za žirafu.

Na momente, cela atmosfera podsećala je na poslednje decenije prošlog veka, kada su pioniri hrlili da pozdrave druga Tita.

Gradonačelnik Dragan Marković pozdravio je okupljenu decu, ali i novog stanara zoološkog vrta, kome su novinari nadenuli ime Jovanča, po junaku dela Branislava Nušića "Put oko sveta".

Žirafa stara šest meseci, muško, visoka tri metra, u Zoološki vrt je dopremljena iz Čikaga avionom preko Luksemburga.

Donator je "MB Gas" iz Beograda, a cena joj je 45 000 evra, izjavio je Marković.

Iz republičkog budžeta Jagodina je dobila 19 miliona dinara namenjenih razvoju infrastrukture u turizmu, tvrdi Marković i dodaje da je taj novac iskorišćen za zidanje objekta za žirafu i uređenje Zoološkog vrta.

Zahvaljujući ovoj investiciji sada će i deca u unutrašnjosti biti u prilici da se upoznaju sa egzotičnim životinjama u zoološkom vrtu.

Žirafi su se najviše obradovali najmlađi Jagodinci koji su danas propustili časove kao da je državni praznik. Oni tvrde da su isuviše dugo čekali da Jovanča stigne u Jagodinu.

Gradonačelnik Jagodine naglašava da je, zahvaljujući akva parku i Zoološkom vrtu, ovaj grad prošle godine posetlo 220 hiljada turista, a da se ove godine očekuje da taj broj, zahvaljujući žirafi, nadmaši 400 hiljada posetilaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: