CG:"Balkanski ratnik" ispolitizovan

Crnogorski parlamentarni odbor zaključio da je slučaj "Balkanski ratnik" ispolitizovan, kao i da u tom slučaju nije bilo propusta pravosudnih organa te zemlje.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.03.2010.

16:15

Default images

Crnogorski ministar pravde Miraš Radović izjavio je da u saradnji sa zemaljama regiona do sada nije bilo otvorenih pitanja, osim sa Srbijom, u slučaju akcije "Balkanski ratnik", koja se odnosi na postupak prema pripadnicima Šarićeve grupe koja je osumnjičena za šverc droge.

Odbor Skupštine Crne Gore posle saslušanja ministra pravde zaključio je da je taj slučaj bio ispolitizovan, kao i da nije bilo propusta u postupanju pravosuđe te zemlje.

Za Crnogorski skupštinski odbor za politički sistem, upravu i pravosuđe, posle višečasovne rasprave o postupanju Ministrastva pravde u slučaju saradnika braće Šarić, nije bilo propusta.

“Odbor je stava da je slučaj Balkanski ratnik ispolitizovan i uvjerio se da je Minstarstvo pravde Crne Gore u pomenutom slučaju postupilio u skladu sa propisima države Crne Gore, i u skladu sa međunarodnim standardima u toj oblasti”, rekao je predsednik Odbora, Ervin Spahić.

Ovakav stav vladajuće koalicije nisu podržali predstavnici opozicije.

Crnogorski ministar pravde Miraš Radović na takozvanom "kontrolnom saslušanju" rekao je da je jedini diskontinuitet u saradnji u krivičnim predmetima bio sa Srbijom, ali je ipak saradnju ocenio kao dobru.

“Ako izuzmemo slučaj ‘Balkanski ratnik’ rekao bih da nije bilo otvorenih pitanja u pogledu saradnje sa državama regiona, a isto tako istakao bih i da postoji intenzivna pravosudna saradnja sa državama regiona kada je u pitanju međunarodna pravna pomoć“, rekao je Radović.

Na pitanje da li će crnogorski sudovi postupiti po zahtevu iz Srbije da se Stanku Subotiću privremeno zabrani raspolaganje vilom "Montenegro" na Svetom Stefanu, Radović je rekao da "nema mesta" primeni odredbi iz ugovora dve zemlje o međusobnom pružanju pravne pomoći.

A o sumnjama da li se pripadanici kriminalnog klana braće Šarić kriju u Crnoj Gori biće reči u emisiji “Intervju sa Jugoslavom Ćosićem” od 20 sati na TV B92. Gost emisije je Nebojša Medojević, lider Pokreta za promjene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: