Nema stradalih Srba u Čileu

Među nastradalima u razornom zemljotresu, koji je pogodio Čile, nema građana Srbije, rekla je za B92 ambasadorka Srbije u Argentini, Gordana Vidović.

Izvor: B92

Nedelja, 28.02.2010.

10:26

Default images

"Juče nije bilo moguće uspostaviti telefonske pozive sa našim građanima, to je bilo jedino moguće elektronskom vezom. U popodnevnim časovima sam uspela da se čujem sa nekolicinom, čak su neki i zvali kako iz Santjaga i Valparaisa. Niko od naših drađana nije stradao u ovom razornom i katastrofalnom zemljotresu", porvrdila je ambasadorka.

Ona je dodala da su svi dobro, među sobom se čuju i dogovaraju, kao i da će im ostati stanovi i kuće u kojima svi žive.

"Ovaj gospodin koji radi i živi u Valparaisu, kaže da je baš bilo nezgodno i teško, pošto on radi u opštini u Valparaisu, rekao mi je da on radi na zbrinjavanju stranih turista koji su se našli u tim letovalištima i kaže da među stranim turistima nije bilo naših građana", rekla je Vidovićeva.

"Što se tiče međunarodne pomoći, predsednica Bašileti je rekla da za sada ne može da kaže koliko je takve pomoći potrbno, trebaće neka 72 sata da procene kolika bi bila potrbna ta pomoć, pa će se onda oglasiti povodom toga". kaže ona.

Mnoge zemlje su se već oglasile i ponudile pomoć.

Što se Argentine tiče, ona je ponudila svu moguću pomoć, pogotovu u popravci puteva koji su razoreni preko Kordiljera koji povezuju Argentinu i Čile.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: