Snežna oluja na severoistoku SAD-a

Severoistok SAD je pogodila snežna oluja uz vetar orkanske snage, poplave i velike smetove, zbog čega je više od milion ljudi bez struje.

Izvor: B92

Petak, 26.02.2010.

21:20

Default images

U Njujorku je do podneva palo 53 santimetra snega, a u gradu Monro, u istoj državi, palo je 79 santimetara snega. Jedan čovek je poginuo u njujorškom Sentral parku kada je na njega pala grana koja se slomila pod teretom snega. To je jedna od tri smrti izazvane snežnom olujom.

Većina avionskih letova sa tri njujorška aerodroma je otkazana, dok je međunarodni aerodrom u Filadelfiji počeo da radi.

U oblasti Nove Engleske padaju kiša i sneg, duva jak vetar, a priobalni pojas je poplavljen.

Školska nastava je otkazana u nekoliko saveznih država na istoku SAD.

U Portsmutu, u državi Nju Hempšir, vetar je duvao brzinom od 146 kilometara na čas, a 100 kilometara na čas u planinskim krajevima država Zapadna Virdžinija, Njujork i Masačusets.

Severoistok SAD, posebno država Nju Džersi i grad Filadelfija su tek uspeli da očiste sneg koji je navejao tokom jake oluje pre nekoliko nedelja.

Meteorolozi predviđaju da će u tom regionu sneg padati do ponedeljka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: