Vozački još po starom zakonu

Do donošenja pravilnika kojim se bliže određuje obuka kandidata za vozače i izdavanje vozačkih dozvola, primenjivaće se odredbe starih zakona, saopštio je MUP.

Izvor: B92

Utorak, 23.02.2010.

14:24

Default images

Povodom različitih interpretacija i izjava u vezi sa odredbama novog Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, koje su izazvale nedoumice u javnosti, MUP ukazuje da je odredbama člana 348 propisano da će se do donošenja Pravilnika, kojim se bliže određuje osposobljavanje kandidata za vozače i izdavanje vozačkih dozvola, primenjivati odredbe starih zakona.

Navedeni pravilnici biće doneti do 10. juna. Nakon donošenja ovih pravilnika, u skladu sa odredbama člana 351. Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, kandidati koji su započeli, a nisu završili obuku, mogu da polažu vozački ispit ukoliko obuku završe u naredna tri meseca i obave dodatnu teorijsku i praktičnu obuku u trajanju od najmanje tri časa.

Kandidati koji su završili obuku u upravljanju vozilom, a nisu položili vozački ispit, mogu da polažu vozački ispit ukoliko obave u naredna tri meseca dodatnu teorijsku i praktičnu obuku u trajanju od najmanje tri časa.

Kandidati koji su položili teorijski deo ispita, mogu da polažu praktični deo vozačkog ispita ukoliko obave u naradena tri meseca dodatnu teorijsku i praktičnu obuku u trajanju od najmanje tri časa.

Za izlazak na vozački ispit u svim navedenim slučajevima, kandidati moraju ispunjavati propisani starosni uslov za dobijanje vozačke dozvole.

Kandidati koji do donošenja podzakonskih akta o osposobljavanju polože teorijski deo ispita, ne moraju pologati ispit iz prve pomoći.

Nakon usvajanja podzakonskih akata, polaganje vozačkog ispita će se obavljati u skladu sa odredbama podzakonskog akta koji bliže određuje način polaganja vozačkog ispita, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: