Sreda, 10.02.2010.

13:19

Džeksonov lekar pušten uz kauciju

Konrad Marej, lični lekar Majkla Džeksona, optužen za ubistvo iz nehata slavnog pevača, pušten je iz pritvora uz kauciju od 75 000 dolara.

Izvor: Tanjug

Default images

Marej je u ponedeljak izjavio da se ne oseća krivim. On je, međutim, morao sudiji da preda pasoš, jer mu je zabranjeno da napusti SAD, mada mu je dozvoljeno da putuje po zemlji, podsetila je agencija AP.

Na saslušanju početkom aprila treba da se dokazima potkrepe tvrdnje tužioca da je u pitanju ili nelegalni postupak ili da je nivo lekarskih usluga koje je Marej pružao Džeksonu bio toliko nizak da je reč o "velikom nehatu".

Majkl Džekson je umro 25. juna u 50. godini zbog prekomerne doze jakog anestetika "diprivol" i sedativa "lorazepam".

U njegovom organizmu je pronađen i koktel više lekova, uključujući sedative "midazolam" i "dijazepam", analgetik "lidokain" i stimulativno sredstvo "efedrin", koji su takođe doprineli smrtnom ishodu.

Marej tvrdi da kralju popa nije prepisao niti dao ništa što bi moglo da izazove smrt i da je Džekson koristio "diprivol" za lečenje nesanice od koje je patio.

Anesteziolog koji je pregledao nalaze patologa ocenio je da je Džeksonu data doza "diprivola", popularnog zvanog "mleko amnezije", dovoljna za operaciju, zbog koje se znatno usporava disanje i rad srca, a snižava krvni pritisak.

Međutim, tokom operacije se pacijentu u dušnik ubacuje cevčica kako bi se obezbedila dovoljna količina vazduha, sve pod nadzorom anesteziologa.

Ta procedura nije bila poštovana u slučaju Majkla Džeksona, zaključio je stručnjak.

Sud je zasad zabranio Mareju da pacijentima daje "diprivol", a kalifornijsko udruženje lekara razmatra mogućnost da mu zabrani obavljanje lekarske prakse u Kaliforniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: