Đelić: Vlada će ispuniti obaveze

Vlada će tokom razgovora sa misijom MMF-a pokazati da je spremna da ispuni sve preuzete obaveze, naročito po pitanju penzija, kaže ministar Božidar Đelić.

Izvor: FoNet, Tanjug

Ponedeljak, 08.02.2010.

12:42

Default images

On je istakao da će, pored penzija, centralna tema razgovora sa MMF-om biti sprovođenje mera racionalizacije koje je Vlada Srbije odlučila da sprovede tokom poslednje posete misije Fonda. Đelić je ocenio da će predstojeći razgovori biti "dosta teški", ali i da će kao i uvek do sada biti završeni na pravi način.

"Jasno je koje su obaveze preuzete i mi ćemo pokazati da će Srbija biti u stanju, naročito oko pitanja penzija, da ispoštuje ono što je dogovoreno tokom ranijih sastanaka sa MMF", rekao je Đelić.

Đelić je rekao da će se razgovorati o sprovođenju onih mera racionalizacije, koje je Vlada Srbija odlučila da sprovode.

Očekujem da će to biti dosta teški razgovori, ali ćemo ih, kao i do sada, završiti na pravi način, naglasio je on.

Đelić je objasnio da MMF nije neka "otuđena ekipa ljudi" koji sede u Vašingtonu i ponekad dođu u Beograd "da bi nas mučili".

To je institucija koja nam je dala četiri milijarde evra i insistira na sprovođenju ekonomskog programa koji je po meri Srbije, rekao je Đelić.

Fond je ogledalo, koje nije iskrivljeno i nije politički obojeno, ali koje kaže da se ne može trošiti mnogo više od onoga što se zarađuje, rekao je Đelić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: