Petak, 05.02.2010.

12:45

"Viz erom" iz Beograda od 12. juna

Mađarska niskotarifna kompanija “Viz er“ najavila je da će na leto početi da iz Beograda leti za nemački grad Dortmund i za London.

Izvor: Tanjug

Default images

Za Dortmund ćemo početi da letimo od 12. juna, a za londonski aerodrom "Luton" od 24. jula, rekao je komercijalni direktor “Viz era“ Đerđ Abran na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je rekao da je prodaja karata počela na sajtu "Viz era", ističući da cena karata u jednom pravcu počinje od 24,99 evra, sa svim taksama.

"Očekujemo 80 000 putnika u prvih 12 meseci", rekao je komercijalni direktor mađarske niskotarifne avio-kompanije Đerđ Abran.

Uvođenje novih linija, naveo je, kao i odluka o tome da li će Beograd postati baza "Viz era" zavisiće od uspešnosti prve dve linije i uslova poslovanja koje budu imali u Srbiji.

"Iz Beograda bi mogle da budu uvedeno više linija za Nemačku, Italiju, Španiju i zemlje Beneluksa", kazao je Abran.

“Viz er“ ima 11 baza u Mađarskoj, Poljskoj, Češkoj, Ukrajini, Rumuniji i Bugarskoj, naveo je, a sa 150 linija povezuje 21 državu i zapošljava 1.000 ljudi.

Abran je kazao da flota “Viz era“ trenutno ima 28 novih “Erbasovih“ aviona tipa A320 koji imaju po 180 mesta za putnike, a plan je da se do 2017. godine flota poveća na 132 aviona istog tipa.

Prema rečima Đerđa Abrana, mađarska niskotarifna avio-kompanija prevezla je u prošloj godini 7,8 miliona putnika, što je za 30 odsto više nego u 2008, a plan je da se u ovoj godini preveze 10,5 miliona putnika.

Generalni direktor beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" Velimir Radosavljević kazao je da s povećanjem konkurencije u avio-saobraćaju u Srbiji očekuje podizanje nivoa usluga i niže cene putovanja za građane.

"U poslednje vreme sa beogradskog aerodroma počinje da leti po jedna nova avio-kompanija svakog meseca", kazao je Radosavljević.

Državni sekretar za turizam Srbije Goran Petković ocenio je da će dolazak nove avio-kopmanije na srpsko tržište omogućiti da Beograd bude više prepoznatljiv i vidljiv na turističkom tržištu Evrope.

"Očekujem od ovog odnosa da bude brak iz ljubavi i interesa. Da se posetioci koji dođu zaljube u Beograd, a interes će svakako naći i 'Viz er' i druga strana turistička privreda Srbije, Beograd i drugi partneri", kazao je Petković.

Sa beogradskog aerodroma već lete niskotarifne avio-kompanije “Džerman vings“, “Flaj Niki“, “Norvidžan er šatr“ i “Nordik erlink“, a iz Niša do Bolonje leti italijanska avio-kompanija "Vind džet".

Prema najavama iz Direktorata civilnog vazduhoplovstva, na leto se očekuje i dolazak “Span era“, koji će leteti između Beograda i Barselone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: