NUNS osudio govor mržnje u Tabloidu

NUNS je osudio govor mržnje protiv novinara Fahria Musliua, u tekstu “Ubistvo Srbina za Albanca sveta stvar“, objavljenom u časopisu "Tabloid".

Izvor: B92

Sreda, 13.01.2010.

15:47

Default images

"Nepotpisan tekst je objavljen u rubrici 'Na nišanu' 'pozabavio' se Musliuovom knjigom 'Dnevnik Albanca u Beogradu'“, objavljenom još 2006. godine", saopštilo je Nezavisno udruženje novinara Srbije.

"U komentaru se, između ostalog, navodi da 'Jedan Albanac, usred Beograda, godinama nekažnjeno blati Srbiju... On slobodno šeta Beogradom, osvaja žene, ima ljubavnice, prijatelje, pravi viceve na račun Srba... Prijatelj je Nataše Kandić, Sonje Biserko... Pozivamo tužioca za ratne zločine da pročita knjigu gospodina Fahrija i da ga strpa u zatvor. Ili da ga stražarno sprovedu do Prizrena, pominjući mu i oca i majku i sve po spisku...'", naveo je NUNS.

NUNS ocenjuje da su ovom svojevrsnom poternicom grubo prekršeni ne samo novinarski Kodeks i Zakon o javnom informisanju koji najstrože zabranjuju govor mržnje, već i Ustav Srbije.

NUNS poziva nadležne državne i pravosudne organe da u skladu sa zakonom preduzmu mere protiv autora ovog šovinističkog teksta i zaštite novinara Fahria Musliua.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: