Otkazi u Vladi Srbije od januara

Vlada Srbije odložila je racionalizaciju u državnoj upravi za januar. U nekim resorima dešavaju se nova zapošljavanja, pišu "Večernje novosti".

Izvor: B92

Subota, 26.12.2009.

01:07

Default images

Sve republičke institucije intenzivno rade na sistematizaciji radnih mesta, ali podela otkaza će ipak biti odložena za period posle Nove godine, kažu u Vladi Srbije. Inače, Vlada je ove nedelje usvojila sve podzakonske akte koji bi omogućili da doneti Zakon o određivanju maksimalnog broja zaposlenih u republičkoj administraciji uopšte i zaživi.

Između ostalog, usvojene su i kvote, odnosno maksimalni broj zaposlenih u svakoj instituciji republičke administracije pojednačno.

Ukupno gledano, broj zaposlenih u republičkoj upravi biće smanjen za oko 12 odsto.

Najozbiljniji rezovi desiće se u Ministarstvu spoljnih poslova, gde će bez posla ostati 130 ljudi, a sada je zaposleno njih 1.110.

Uprava za trezor, koja danas ima 1.138 zaposlenih, od januara će morati da pripremi rešenja o otkazu za 52 radnika a Republički geodetski zavod će broj radnika svesti sa sadašnjih 2.390 na 1.880.

Bez posla će ostati i 110 danas zaposlenih u Agenciji za privatizaciju, 24 radnika Agencije za lekove, ali i 45 stalno zaposlenih u Agenciji za privredne registre.

Vlada je, s druge strane, odlučila da poveća broj zaposlenih u Ministarstvu za NIP, Republičkom sekretarijatu za zakonodavstvo, Republičkom zavodu za statistiku, Avio-službi vlade i Kancelariji za evropske integracije.

Prema utvrđenim kvotama, Uprava carina i Poreska uprava Srbije zadržavaju trenutno važeći broj zaposlenih.

Međutim, prema informacijama iz Ministarstva finansija, racionalizacija u ovim upravama ići će odvojeno, u skladu sa reformama u ovim oblastima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: