Petak, 25.12.2009.

15:16

Mrkonjić: Koridor 10 je prioritet

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić kaže da će sledeće godine prioritet tog ministarstva biti nastavak izgradnje Koridora 10.

Izvor: Tanjug

Default images

Mrkonjić kaže da bi taj putni pravac trebalo da se završi do maja 2012. godine. Za putni Koridor 10 ukupno je obezbeđeno 388 miliona dolara od Svetske banke, 600 miliona evra od Evropske investicione banke, 150 miliona evra od Evropske banke za obnovu i razvoj i 100 miliona evra iz Helenik plana, rekao je on.

Mrkonjić je naveo da je za završetak radova na železničkom Koridoru 10 potrebno ukupno 1,1 milijarda evra.

On je rekao da su za železnički Koridor 10 obezbeđene garancije iz budžeta za 850 miliona evra kredita, kao i da će u vezi sa ruskim kreditom sve biti definisano do kraja januara sledeće godine.

Mrkonjić je najavio da će sledeće godine biti izvođeni radovi na rekonstrukciji pruge od Subotice do Niša, kako bi ona imala dva koloseka i bila prilagođena da primi vozove koji idu brzinom do 160 kilometara na sat.

Na pruzi od Niša do Dimitrovgrada biće izvršena elektrifikacija s obzirom na to da je to jedina deonica na Koridoru 10 kroz Evropu koja nije elektrificirana, kaže ministar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: