U Grčkoj nastavljeni protesti

Demonstranti u centru Atine i danas su kamenicama i Molotovljevim koktelima gađali policiju i razbijali izloge, a policija je uzvratila suzavcem.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.12.2009.

13:58

Default images

Mladi u Atini drugi dan uzastopno demonstriraju povodom godišnjice smrti dečaka koga je prošle godina ubila policija. U centru Atine danas je demonstriralo oko 3.000 ljudi, uglavnom srednjoškolaca. Nekoliko desetina mladih sa kraja protestne kolone gađalo je policajce kamenjem i petardama, razbijalo autobuska stajališta i telefonske govornice.

Jedan prolaznik je teško povređen, a policija je privela najmanje troje demonstranata.

Grčka policija i demonstranti sukobili su se u nedelju tokom demonstracija hiljada ljudi kojima je obeležena prva godišnjica pogibije 15-godišnjeg Aleksandrosa Grigoropulosa od metka policajca.

Demonstranti su i juče razbijali izloge banaka i palili prevrnute kontejnere i kamenicama napali policiju koja je uzvratila suzavcem.

Policija je saopštila da je juče povređeno 16 policajaca i pet demonstranata. U Atini je privedeno 177 osoba, a u Solunu 103.

Policija se sukobila sa demonstrantima i u gradovima Patra i Janjina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: