SLO:Sporazum o granici u parlamentu

Slovenačka vlada prihvatila je arbitražni sporazum o granici s Hrvatskom i poslala ga parlamentu na ratifikaciju, potvrdio je slovenački premijer Borut Pahor.

Izvor: B92

Utorak, 17.11.2009.

22:22

Default images

Predlog zakona o ratifikaciji arbitražnog sporazuma s Hrvatskom dostavljen je i Ustavnom sudu, dok će delovi Sporazuma koji su premijeri dve zemlje, Borut Pahor i Jadranka Kosor, potpisali u Stokholmu 4. novembra, biti poslati Vrhovnom sudu.

U nameri da ubrza proceduru u Ustavnom sudu, slovenačka vlada zatražila je procenu samo jednog dela sporazuma, na osnovu kojeg arbitražni sud treba da donese odluku o kopnenoj i vodenoj granici između dve zemlje, navela je agencija STA.

Pahor je ponovio da smatra da je međunarodna arbitraža sporazuma koji se tiče višegodišnjeg spora između dve zemlje oko granice u potpunosti u skladu s Ustavom.

Do odluke Ustavnog suda, za koju će biti potrebno najmanje mesec dana, sve parlamentarne procedure koje se tiču ovog pitanja biće obustavljene, dodao je slovenački premijer.

Slovenačka vlada, međutim, danas nije donela odluku da li će raspisati referendum, ali Pahor nije odbacio tu mogućnost. Ukoliko referenduma ne bude, ratifikacija bi mogla da bude dovršena do kraja godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: