UN protiv američkog embarga Kubi

Generalna skupština UN-a podržala je velikom većinom glasova poziv SAD da ukinu ekonomski embargo Kubi, koji je na snazi gotovo pola veka.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.10.2009.

01:38

Default images

Generalna skupština UN je sa 187 glasova za, tri protiv i dva uzdržana, usvojila neobavezujuću rezoluciju, na glasanju koje se održava 18. godinu za redom, odražavajući neslaganje međunarodne zajednice višegodišnjim nastojanjima Vašingtona da izoluje Havanu.

Administracija američkog predsednika Baraka Obame preduzela je korake na poboljšanju odnosa sa Kubom, ukidanjem ograničenja kubanskim Amerikancima da posećuju rodbinu na ostrvu i da šalju novac porodicama na Kubi, ali nije ukinula trgovinski embargo.

Predsednik SAD je rekao da će embargo, uveden pre 47 godina, ostati na snazi dok Kuba ne popravi stanje u oblasti ljudskih prava i ne oslobodi političke zatvorenike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: