Pripreme za izgradnju Koridora 10

U Pirotu je počeo postupak eksproprijacije prvih 100 parcela, koje će biti oduzete od oko 80 vlasnika, za izgradnju Koridora 10.

Izvor: B92

Sreda, 28.10.2009.

11:26

Default images

U roku od mesec dana znaće se koje parcele će biti oduzete u svim katastarskim opštinama na delu puta između Pirota i Dimitrovgrada. Cena otkupa zemljišta još se ne zna.

Sedamdesetpetogodišnja Todorka Igić iz sela Gradište kod Pirota kaže da je obaveštena da će Koridor 10 proći preko njene bašte, ali detaljnije informacije o oduzimanju zemljišta nema.

Načelnik opštinske uprave Pirota Bogoljub Tošić kaže da je predlog za eksproprijaciju stigao samo za katastarsku opštinu Gradište, gde će biti oduzeto oko 100 parcela.

Za ostalih 900 parcela, koliko će još biti oduzeto na teritoriji opštine Pirot, predlog bi trebalo da stigne u roku od mesec dana. Pregovori sa vlasnicima su već počeli, ali se cena još ne zna.

Meštani sela Gradište, pored kojeg će novi autoput proći, raduju se izgradnji Koridora 10, jer će to rasteretiti postojeći autoput ka bugarskoj granici, gde su velike gužve, naročito u letnjem periodu.

"Mislim da će ovaj autoput da bude od koristi.“

"Verovatno će nam značiti.“

Meštani očekuju da za zemljište u zavisnosti od kategorije dobiju od tri do sedam evra po kvadratu. U opštini Pirot kažu da se o ceni još ne može govoriti i da se posao mora završiti bez obzira na želje i očekivanja vlasnika.

Posao eksproprijacije obaviće preduzeće "Putevi Srbija“ koje će i ponuditi naknadu vlasnicima parcela, po pravosnažnosti rešenja o eksproprijaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: