Još uvek nepoznat uzrok požara

Još uvek se ne zna šta je uzrok požara koji je prošle noći izbio u bolnici "Dragiša Mišović" u Beogradu.

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 25.10.2009.

11:50

Default images

Kako je za B92 rekao pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Predrag Marić, MUP bi ubrzo nakon završetka istrage trebalo da saopšti uzrok požara. Marić je negirao da je postavljena bomba. On kaže i da je povređeni vatrogasac pušten kući.

"Iskoristio bih ovu priliku da kažem da je Beograd noćas imao svoje heroje, to su bili vatrogasci", rekao je Marić.

"Činjenica da je njih 87 uradilo nešto što je zaista fantastično, 1.200 kvadratnih metara je gorelo na 4. spratu, vrlo nepristupačno za gašenje požara i s unutrašnje i sa spoljašnje strane, pri tome, 57 pacijenata je bilo u okviru objekta koji je bio obuhvaćen plamenom. Bezbedno su evakuisani, dok je s druge strane tekla akcija evakuacije oko 250 pacijenata gde je učestvovalo i osoblje bolnice i žandarmerija, policija, hitna pomoć. Dakle, jedna jako dobra koordinacija koja je uslovljena željom da se tim ljudima pomogne", ispričao je on.

Direktor policije Milorad Veljović kazao je da specijalističke ekipe MUP-a intenzivno rade na uviđaju i veštačenju uzroka požara na poslednjem spratu KBC "Dr Dragiša Mišović”.

Čim se bude došlo do prvih saznanja o mogućim uzrocima, ona će biti predočena javnosti, rekao je Veljović.

Inače, u krug bolnice neposredno posle izbijanja požara došli su ministar policije Ivica Dačić, ministar zdravlja Tomica Milosavljević i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.
Dragan Ðilas, Ivica Daèiæ i Predrag Mariæ (Tanjug)
Ministar policije Ivica Dačić apeluje na građane da ne veruju glasinama da je u Kliničko bolničkom centru "Dragiša Mišović" postavljena bomba i to šest minuta pošto je izbio požar, jer je na policijski broj "92" stigla dojava da je tamo navodno neko postavio bombu.

Dačić je rekao da su kontradiverzione ekipe utvrdile da se radi o lažnoj dojavi.

Ministar policije odao je priznanje i zahvalio se pripadnicima Žandarmerije, vatrogasnim jedinicima, policajcima i medicinskom osoblju na požrtvovanju i profesionanom i odgovornom gašenju požara i evakuaciji i zbrinjavanju pacijenata.

"Za sada je rano govoriti o uzrocima pozara, šta je u pitanju. U svakom slučaju, tri minuta posle javljanja o požaru, naše ekipe su bile ovde na licu mesta", rekao je Ivica Dačić.

"Najvažnije je da niko nije nastradao i ova scena koji su bili izneti odavde u dvorište. To deluje stvarno katastrofalno, ali zaista brzom akcijom oni su prebačeni za svega nekoliko minuta, što u Urgentni centar, što u ostale bolnice, Nikome život nije ugrožen", kazao je Dragan Đilas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: