Nedelja, 11.10.2009.

20:11

I dalje ozbiljno stanje obolele

Stanje pacijentkinje iz Kraljeva obolele od novog gripa pokazuje znake stabilizacije, ali je i dalje vrlo ozbiljno, kažu u Infektivnoj klinici u Kragujevcu.

Izvor: Beta

Default images

Direktor Infektivne klinike u Kragujevcu Zoran Todorović je rekao da se "u ovom trenutku ne mogu davati prognoze, osim da je njeno zdravstveno stanje vrlo ozbiljno", ali je naveo da je "pod kontrolom".

Todorović je za lokalnu televiziju Kragujevac ocenio da je reč o do sada najtežem poznatom slučaju novog gripa tipa H1N1 u Srbiji sa komplikacijama respiratornog sistema.

"Stanje pacijentkinje je vrlo ozbiljno i zahteva stalno praćenje njenih vitalnih funkcija", rekao je on.

Ta žena, koja je obolela od teškog oblika novog gripa, primljena je 5. oktobra u Kragujevčki klinički centar. Pretpostavlja se da je u kontaktu sa svojim sinom, koji radi kao profesionalni vozač, zaražena virusom gripa H1N1. (46)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

1 d

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: