Pomoć učeniku Ljubomiru Tintoru

Nadležno ministarstvo omogućilo je Ljubomiru Tintoru, koji je izuzetan đak, iako teško bolestan i živi u izbegličkom kampu, boravak i terapiju u Atomskoj banji.

Izvor: B92

Petak, 28.08.2009.

15:32

Default images

Pre nešto više od nedelju dana B92 je prikazao priču o teškom životu porodice Tintor, koja živi u izbegličkom kampu u Krnjači, a koju je obišao ministar Rasim Ljajić. Ministar je već ispunio deo obećanja, a đaku generacije Ljubomiru, koji boluje od cerebralne paralize, lečilište u Atomskoj banji omogućilo je pravu pripremu pred početak nove školske godine.

Tako je još jedna humana akcija, koja je podstaknuta prilogom RTV B92, okončana.

Osmeh na licu četrnaestogodišnjeg Ljubomira Tintora govori da mu terapija i boravak u Atomskoj banji izuzetno prijaju.

To će mu dobro doći posebno pred početak školske godine, jer kao đak generacije jedva čeka ponovni susret sa drugarima, ali i sa novim gradivom i školskim takmičenjima.

“Vežbe su super, pomažu mi, osećam da mi mišići su opušteniji, mogu lakše da idem. Osećam bol u nogama, koja je pozitivna, koja će kasnije da mi pomogne da ispravim noge još više i da idem ispravnije”, kaže Ljubomir Tintor.

Porodica Tintor izuzetno je zahvalna ministru Rasimu Ljajiću, koji se posebno angažovao u rešavanju njihovih problema.

Iako su i do sada na život gledali sa optimizmom, ovi prognanici iz Hrvatske, nakon dužeg perioda neizvesnosti, konačno imaju sigurniju budućnost, kaže Zoran Tintor, Ljubomirov otac.

“Problemi postoje, samo mi ih rešavamo na jedan drugi način. Svaki njegov uspeh u školi, svaki njegov uspeh u hodanju, u vežbama, koje se rade svakodnevno i ovde i kod kuće, to je za nas velika satisfakcija”, priča Zoran Tintor.

Tintori kažu da i pored operacije u Rusiji, obilaska brojnih lečilišta, zahvaljujući vodi u Atomskoj banji, Ljubomir koji boluje od cerebralne paralize, može duže da hoda.

Inače, ovo lečilište Ministarstvo zdravlja proglasilo je specijalnom bolnicom, kaže direktor Atomske banje Zoran Kaplanović.

“Cilj nam je da u dogledno vreme, da ne projektujemo baš dan, uđemo u mrežu zdravstvenih ustanova i da ponudimo ljudima, da dođu preko uputa, da praktično država plaća boravak ovde i mislimo da će to biti i na dobrobit banje i bolesnika”, rekao je Kaplanović.

Osim Ljubomira, sigurno je veliki broj onih kojima bi voda u Atomskoj banji poboljšala zdravstveno stanje.

Ali, da bi se to omogućilo i o trošku države, brojni pacijenti očekuju efikasnije angažovanje u nadležnim institucijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: