Gaši u ekstradicionom pritvoru

Ministarka pravde Snežana Malović kaže da će narednih dana Italiji biti dostavljena molba za izručenje Muharema Gašija, osumnjičenog za zločine na Kosovu 1999.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 13.07.2009.

14:39

Default images

Malovićeva je u izjavi navela da se u srpskom ministarstvu pravde intenzivno radi na kompletiranju potrebne dokumentacije, dodajući da će za Gašijevu ekstradiciju biti nadležan sud u Bolonji.

Ministarka pravde je podsetila da je to ministarstvo obavešteno da je u Italiji uhapšen Gaši, jedan od lidera OVK, koji se u Srbiji tereti za teško krivično delo ubistva dvojice Srba i ranjavanje još trojice u selu Berkovac kod Kline.

Gašiju su italijanske vlasti odredile ekstradicioni pritvor.

Živeo u blizini Riminija, gde je radio kao vozač kamiona. U Italiju je stigao sa statusom izbeglice.

Portparol srpskog Tužilaštva za ratne zločine Bruno Vekarić juče je precizirao da se u ovom trenutku na osnovu zahteva tog tužilaštva traga za više od stotinu pripadnika OVK, a koji su, prema saznanjima, počinili ratne zločine na Kosovu i Metohiji za vreme sukoba i posle sukoba sa NATO-om.

Do sada su pred Veće za ratne zločine u Beogradu, prema njegovim rečima, izvedena samo dvojica kosovskih Albanaca, pripadnika OVK - Sinan Morina, koji je oslobođen optužbi, i Anton Lekaj, koji je pravosnažno osuđen na 13 godina zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: