Napustili skup zbog Mesića

Učesnici Letenje škole demokratije iz Srbije napustili su skup u Strazburu na kojem je hrvatski predsednik Stjepan Mesić govorio o Kosovu kao "realnosti".

Izvor: B92

Sreda, 08.07.2009.

19:04

Default images

Pozivajući se na izvore iz hrvatske delagacije, agencija Hina navodi da je Mesić, posle govora na skupu koji organiziuje Savet Evrope, odgovarao na pitanja i između ostaloga rekao da je Kosovo danas realnost, koju je Hrvatska priznala.

Prema Mesićevim rečima, ako i ne namerava da prizna kosovsku državnost, Srbija bi morala omogućiti saradnju u regiji, a ne da je onemogućava.

Kako navodi Hina, polaznici iz Srbije, ali i s Kosova, iz Republike Srpske i iz Crne Gore, među kojima su novinari, predstavnici političkih stranka i privrednici, na to su demonstrativno ustali i napustili skup.

Mesić je rekao da mu je žao što su otišli jer smatra da je trebalo da ostanu i raspravljaju o tome.

Mesić je u Strazburu komentarisao i iznenadnu prošlonedeljnu ostavku hrvatskog premijera Ive Sanadera i rekao da smatra da način podnošenja ostavke nije bio primeren, jer nije dobro objašnjen.

Povodom nagađanja u hrvatskoj javnosti da bi mogao stati na čelo tzv. trećeg bloka, Mesić je, na pitanje je li spreman da postane premijer, rekao da nema potrebe da se vraća u operativnu politiku.

U Hrvatskoj ima dovoljno sposobnih ljudi za odgovorne dužnosti, koji bi zemlju mogli izvući iz krize, rekao je, ali nije spominjao imena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: