Kfor: Štitimo objekte SPC

Komandant Kfora zadužen za sektor Jug, Benedikt Cimer, rekao je da će Kfor i dalje obezbeđivati pojedine objekte SPC.

Izvor: B92

Petak, 26.06.2009.

17:39

Default images

On je kazao da će Kfor štititi objekte kao što je manastir Svetih Arhangela i pored toga što su članovi desetak NVO pokrenuli inicijativu da policija i pripadnici Kfora ne treba to da čine.

Obavljaćemo svoj zadatak i dalje bez ozbira na to što oni navode da je "to sramota za sve Prizrence koji su vekovima živeli zajedno i sa druge strane i diskriminacija jer se ne štite i objekti ostalih religija", kazao je Cimer.

Cimer je na konferenciji za novinare, prvoj od kada je pre mesec dana došao na tu funkciju posle austrijskog generala Tomasa Starlingera, kazao da trenutno na Kosovu ima oko 2.300 vojnika Bundesvera.

"Lično mislim da ćemo ovde ostati duži niz godina. Broj vojnika zavisi od aktuelne situacije. Planovi o evantualnom smanjenju su u toku i na nivou NATO i Bundesvera, ali o tome se još ne može govoriti", kazao je Cimer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: