Poziv na regionalnu saradnju

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić - Dejanović pozvala je u Bukureštu na solidarnost zemalja regiona u prevazilaženju posledica ekonomske krize.

Izvor: B92

Petak, 12.06.2009.

19:52

Default images

Slavica Đukić - Dejanović je na sastanku Crnomorske ekonomske saradnje u Bukureštu rekla da zemlje regiona treba da angažuju sve raspoložive resurse kako bi se ublažile posledice krize.Ona je pozvala na solidarnost, naglasivši da svaka država pojedinačno ne može da se suprotstavi svim teškoćama koje nosi ova kriza.

"Samo zajedno možemo da pobedimo", istakla je predsednica Skupštine Srbije.

Slavica Đukić - Dejanović je navela da parlamentarci u regionu treba da uvere svoje vlade da "usmere svoje politike ka intenzivnijoj međunarodnoj saradnji, zajedničkim ekonomskim projektima koji će podstaći privredna kretanja".

Podvukla je i potrebu usaglašenih i odgovornih socijalnih programa i humanitarne pomoće najugroženijim državama.

Razmena mišljenja parlamentaraca i aktivna uloga parlamenta u kriznim vremenima može pozitivno da doprinese prevazilaženju svetske ekonomske krize, ocenila je ona.

Slavica Đukić - Dejanović je razgovarala sa predsednicom Poslaničkog doma rumunskog parlamenta Robertom Almom Anastase o tešnjoj parlamentarnoj saradnji, regionalnim projektima, kao i potpisivanju sporazuma između dva parlamenta.

Roberta Alma Anastase je potvrdila stav Rumunije o punoj i bezrezervnoj podršci Srbiji na putu što skorije integracije u Evropsku uniju, u čemu bi i rumunski parlament mogao konkretno da pomogne u usklađivanju pravosudnog sistema sa evropskim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: