Koštunica: SSP doneo samo gubitke

Lider DSS-a Vojislav Koštunica smatra da su predstavnici sadašnje vlasti potpisivanjem SSP-a pre godinu dana obmanuli građane da će SSP doneti bolju budućnost.

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 29.04.2009.

15:12

Default images

"Umesto svih lažnih obećanja sadašnje vlasti danas je Srbija jedina država u Evropi koja je pristala da jednostrano primenjuje ovaj međunarodni sporazum i da zbog toga stotine miliona evra izgube srpska privreda i naši građani", ocenio je Koštunica u izjavi.

On smatra da će aktuelna vlast ostati upamćena po tome što je u vreme najteže ekonomske krize, zbog nerazumne odluke da jednostrano primenjuje SSP, oštetila budžet Srbije za više stotina miliona evra.

"Pa ispada da Srbija sa privredom koja je pred kolapsom finansijski potpomaže države EU. Vidimo i da smo umesto boljeg života dobili Euleks koji stvara institucije kvazi državne tvorevine Kosovo, baca suzavce i šok bombe na Srbe i istovremeno proglašava nevinim teroriste koji su ubijali nedužne Srbe", naveo je Koštunica.

Lider DSS-a je naveo da su ovo "pogubne posledice" odluke sadašnje vlasti da se samo zarad dolaska na vlast potpiše SSP sa velikom većinom država EU koje ne poštuju teritorijalnu celovitost Srbije i koje su "priznale lažnu državu Kosovo".

"Vlast je svoju politiku gradila na obmanama i lažima, što danas godinu dana posle potpisivanja SSP najskupljom cenom plaćaju država Srbija i građani Srbije", naveo je Koštunica.

Lider DSS-a poručuje da je poslednji trenutak da Srbija okrene list i da se otarasi svih obmana, uspostavljajući novu realnu politiku i novu vladu zasnovanu na stvarnim, životnim, državnim i nacionalnim interesima.

SRS: Dobijene samo nove ucene

Srpska radikalna stranka ocenila je danas da je Srbija, godinu dana nakon potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, dobila samo "nove ucene i pretnje".

"Uprkos obećanjima, nije došlo ukidanje viza niti značajna ekonomska pomoć Brisela.

S druge strane, Srbija je počela jednostrano da primenjuje Prelazni trgovinski sporazum, što je izazvalo katastrofalne posledice po privredu i enormni gubitak od 267 miliona evra", navodi se u saopštenju.

SRS ocenjuje da se to dešava "u trenutku kada Srbiji preti bankrot, a radnici, na rubu egzistencije, štrajkovima izražavaju svoje nezadovoljstvo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: