Prevoz osoba sa invaliditetom

Miroslav Bolorin, pomoću start ap kredita, otvorio je firmu koja se bavi prevozom osoba sa invaliditetom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.03.2009.

00:23

Default images

Na ovu humanu ideju došao je zato što je radeći u Kliničkom centru Vojvodine sretao pacijente koji su čekali i četiri sata na sanitetsko vozilo i nisu nailazili na razumevanje društva i okoline.

Miroslav je zadovoljan poslom kojim se bavi i, kako kaže, voli da pomaže ljudima na koje često svi zaborave.

"Najmanje nam je problem posao. Kontakti sa ljudima, učiniti, pomoći, jer mi ljudima odemo u prodavnicu, svratimo u banku, u međuvremenu, dok ljudi čekaju u kolima. Stvari koje su sitnice za ljude koji to mogu sami da urade, za one koji ne mogu to je jako velika stvar", kaže Bolorin.

Jedna od korisnica njegovih usluga je Olgica Ilin. Obolela je od multipleks skleroze i kaže da joj takvo vozilo puno pomaže, jer u svakom momentu može da pozove i da se odveze gde kod poželi.

"Od pre četiri godine imamo niskopodne autobuse koji, u stvari, to nisu, jer imaju stepenik i to je komplikovano i teško, ali je ovakvo vozilo neophodno i bilo bi dobro da ih bude što više", rekla je Olgica Ilin.

U Novom Sadu ne postoji ovakva vrsta prevoza za osobe sa invaliditetom, a Zavod za hitnu medicinsku pomoć prevozi samo nepokretna stara lica, i to samo do lekara.

Miroslav za sada ima dva vozila i kaže da jednim vozilom može da preveze čak i pet osoba sa posebnim potrebama.

"Vozila su kupljena zahvaljujući kreditu Fonda za razvoj Republike Srbije. Oni su jedini dali tu inicijalnu kapislu da bi ovo počelo da funkcioniše, a što se tiče pomoći društvenih struktura, državnih institucija, apsolutno ni od koga", kaže Bolorin.

Usluge Specijalizovanog servisa za prevoz osoba sa invaliditetom koštaju 400 dinara, a radno vreme je od 7 do 22 časa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: