Peru: Poginulo osam rudara

Najmanje osam rudara je poginulo, dok se 22 vode kao nestali u odronu zemljišta u jednom rudarskom naselju na jugu Perua, saopštile su vlasti i uprava rudnika.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.03.2009.

23:13

Default images

Jake sezonske kiše pokrenule su lavinu kamenja i blata, koja se u ranim jutarnjim časovima obrušila na blizu 50 kuća u udaljenom rudarskom naselju u provinciji Karabaja u oblasti Puno na jugu zemlje. Spasilačke ekipe pronašle su tela osam rudara privatnog rudnika zlata "Vinhomajo" i nastavljaju potragu za preživelima.

"Još 22 osobe su nestale i ne znamo da li su mrtve ili žive", izjavio je upravnik rudnika "Vinhomajo" Karlos Martin Ronkal za agenciju Rojters.

Zvaničnici su saopštili da su mnogi putevi u toj oblasti zatvoreni zbog kiše, zbog čega je otežano dopremanje pomoći.

Odroni zemljišta su česti u Peruu tokom kišne sezone, koja traje od novembra do aprila na jugu zemlje, podsetila je britanska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: