Vreme: Legija ima infrastrukturu

Nedeljnik Vreme piše kako Milorad Ulemek ima dobro organizovanu infrastrukturu i organizaciju izvan Centralnog zatvora u Beogradu.

Izvor: B92, Vreme

Četvrtak, 19.02.2009.

09:50

Default images

Da je tako bilo je jasno od trenutka Legijine predaje u maju 2004, piše Vreme. Isto važi i za ostatak zaverenika i pripadnika Zemunskog klana.

Podrška o kojoj je reč može se podeliti na političku, medijsku i logističko-finansijsku; u izvesnim segmentima te se tri organizacije preklapaju.

Na primer izvesne "novine", tj. gangsterski tabloidi, pažljivo podgrevaju Legijin lik i delo u javnosti, vodeći računa da se barem jednom nedeljno pojavi neka "seksi" informacija, uglavnom na temu "Legija beži" ili "Legiju će da ubiju" ili "Legija će da ispriča", garnirana raznim beslovesnim i slaboumnim fantastičnim feljtonima iz pera bivših udbaša-analitičara (videti "Grom"), piše Vreme.

Namera je jasna, piše list, podrivanje optužnica i pravosnažnih presuda zaverenicima i gangsterima.

Tako je najnovije "bekstvo" Ulemeka bilo najavljeno praktično desetak dana pre nego što je javnost saznala da je u svojoj ćeliji skrivao plastični pištolj i da pati od povišenog krvnog pritiska.

Tabloid "Kurir" je još 7. februara na naslovnoj strani potpisanoj sa "Legija beži!" najavio njegovo spektakularno bekstvo iz Centralnog zatvora. Scenario je sledeći: Legija bi trebalo da pobegne prilikom transporta u Hag, gde će svedočiti u odbranu Vojislava Šešelja, piše Vreme.

Ulemekov advokat Slobodan Milivojević dosolio je priču tvrdnjom da je njegov klijent spreman da se odazove Šešeljevom pozivu. Mogućnost da dâ iskaz putem video-linka, rekao je Milosavljević, ne dolazi u obzir, jer Legija "ne veruje u tu spravicu".

Nerazjašnjena je i okolnost da Legija i Zvezdan Jovanović daju intervjue iz Centralnog zatvora, a sud koji je za njih nadležan ćuti. Sud nikada nije rekao da li je za to dao dozvolu, piše list.

Ceo tekst čitajte u rubrici Pregled štampe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: