Novi Sad dobija aerodrom?

Novi Sad -- Član novosadskog Gradskog veća zadužen za saobraćaj Siniša Bubnjević kaže da Novi Sad radi na projektu gradnje aerodroma za male putničke, kao i teretne avione.

Izvor: Beta
Hoće li avioni sletati i u Novom Sadu? (Beta, arhiv)
Hoće li avioni sletati i u Novom Sadu? (Beta, arhiv)

Bubnjević je u intervjuu za specijalizovani rumunski časopis "Rumenijan biznis transportejšn" rekao da je projekat aerodroma odavno uradio "Beogradski aeroinženjering", a da je za potrebe grada izradu projekta finansiralo Javno preduzeće Poslovni prostor.

"Projekat se mora modifikovati, jer ne planiramo aerodrom za velike putničke avione, već za kargo transport i mali putnički saobraćaj", kazao je Bubnjević i dodao da je reč o avionima koji mogu da prevezu od 40 do 50 putnika.

On je dodao da će Gradsko veće pokrenuti inicijativu, a da "će se videti koliko se može uraditi u ovom mandatu".

"Ovih dana ću imati i sastanak s rukovodstvom aerodroma na Čeneju, pa ću znati na koji način oni razmišljaju", najavio je Bubnjević.

Prema njegovim rečima, Grad sigurno neće finansirati izgradnju, već će tražiti investitore, ali je izvesno da će budući aerodrom biti pod upravom Grada Novog Sada.

Info

Na današnji dan, 26. maj

604 - Umro je Sveti Avgustin, prvi kenterberijski nadbiskup i osnivač hrišćanske crkve u Engleskoj. Papa Grgur I poslao ga je 596. sa 40 benediktinaca da utemelji

Razno četvrtak 26.05. 00:00 Komentara: 0
strana 1 od 40323 idi na stranu