"Isparilo" znanje

Iste testove iz srpskog i matematike na osnovu kojih su primljeni u srednju školu, učenici "Rade Končara" početkom septembra nisu uspeli da reše, pišu Novosti.

Izvor: B92

Petak, 07.11.2008.

03:37

Default images

Od 303 testirana učenika Elektrotehničke škole "Rade Končar", 222 ih je dobilo jedinicu, a 53 nije dalo nijedan tačan odgovor, pišu Večernje novosti. Samo osmoro učenika zaslužilo je petice.

Na ponovljenom testu iz srpskog rezultati su bili još lošiji, jer je od 280 kandidata negativnu ocenu dobilo njih 182, a peticu samo petoro učenika.

Ovo mini-istraživanje pokazalo je da je opravdana sumnja profesora iz Foruma beogradskih gimnazija, koji su još u junu upozorili da osmaci na prijemnom ispitu masovno prepisuju. Nije tajna da se u srednje škole upišu sa maksimalnim brojem poena sa prijemnog, a kada krenu na nastavu, vidi se da im elementarno znanje nedostaje.

“Ove godine smo upisali bolju generaciju đaka, ako gledamo uspeh na prijemnom, ali su oni ponovljene testove uradili lošije”, kaže Momčilo Stojanović, direktor škole.

“Pretpostavka je da su tada đaci prepisivali, ili su naučili zadatke napamet, pa im je znanje do sada ‘isparilo’. Mi sada moramo da organizujemo dodatne časove i da ih ponovo učimo onome što su morali davno da savladaju”, rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: