Tajms: Beograd je "kul"

London -- Srbija je "neotkriveni dragulj istočne Evrope", a Beograd, sa izvanrednim barovima i klubovima, restoranima i bogatom istorijom, nova evropska "kul" prestonica.

Izvor: Tanjug
Podeli

Tako je opisao Beograd britanski "Tajms". U reportaži ovog lista ističe se bogatstvo doline Dunava, u kojoj se uzgaja "izuzetno ukusno organsko povrće", a u turističkoj ponudi posebno mesto zauzimaju novosadski festival "Egzit", tradicionalna i romska muzika, planine, manastiri, vina.

Prestonica Srbije, navodi se u "Tajmsu", predstavlja "dobrodošlu promenu u odnosu na drevne fasade preterano ulepšanih starih gradova Evrope", a kao naročito lepe građevine ističu se Hram svetog Save, Narodno pozorište, Stari dvor, Narodni muzej, Kapetan Mišino zdanje, Hotel Moskva.

Posebno mesto u reportaži posvećeno je lepoti Kalemegdanske tvrđave i prelepom parku i pogledu na ušće Save u Dunav.

"Tajms" kao "dobru vest za turiste" navodi i činjenicu da su cene u Beogradu "neverovatno niske za britanske standarde".

List ističe da je originalan i bogat noći život Beograda ipak ono što prestonicu Srbije i dalje najviše preporučuje turistima.

Beograd je, piše britanski dnevnik, postao poznat po organizovanju zabava i za vreme bombardovanja, a sada su posetiocima na raspolaganju mnogobrojni klubovi i barovi kako na otvorenom, tako i u tzv. "andergraund" ili "tajnim" prostorima.

"Tajms" ističe da su stanovnici Beograda izuzetno gostoljubivi i da se, i pored izraženih ekonomskih poteškoća, žale samo na to što još ispaštaju, iako su dosta pretrpeli za vreme Miloševića. List podseća da je za državljane Srbije ulazak u države EU još ograničen viznim režimom.

Stoga je, preporučuje "Tajms", najbolje ne upuštati se u razgovore o politici, jer, "mnogi krive Zapad za događaje iz 1999. godine, ali su posetioci uvek dobrodošli".

Prati B92 na Viberu

Info

strana 1 od 46181 idi na stranu