Gaj: Kfor spreman da deluje

Komandant Kfora general Đuzepe Gaj izjavio je da su međunarodne vojne snage na Kosovu spremne da intervenišu u svakom slučaju.

Izvor: B92

Sreda, 17.09.2008.

16:18

Default images

Po rečima Gaja, snage će intervenisati ako to od njega budu tražili UNMIK ili kosovske institucije. "Ukoliko UNMIK ili neko drugi bude zatražio da preduzmemo mere, bilo na severu, jugu, istoku ili zapadu, mi treba da ponudimo našu saradnju. Do sada to od nas nije traženo", rekao je Gaj posle sastanka sa privremenim premijerom Kosova Hašimom Tačijem.

Tači je rekao da se na severu Kosova "korak po korak" radi na uključivanju Euleksa.

"Tamo, (na severu Kosova), ima problema, ima korupcije, organizovanog kriminala, ali sam ubeđen da ćemo uspeti", kazao je Tači.

On je, komentarišući posetu ministra za Kosovo i Metohiju Gorana Bogdanovića Gračanici, rekao da je to aktivnost u okviru razgovora između šefa UNMIK-a i srpskih vlasti.

Tači je ponovio da je kosovska vlada očekuje "da Makedonija i Crna Gora neće kasniti u priznavanju Kosova".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: