Da Đilas pokrene istragu

Stanari sa Voždovca pozivali su Dragana Đilasa da pokrene istragu o izdavanju dozvola za projekat i gradnju supermerketa "Vero 5".

Izvor: B92

Sreda, 20.08.2008.

15:03

Default images

Kako je navedeno u saopštenju, građani koji skoro godinu dana protestuju, informisali su Đilasa da je na inicijativu Saveta za borbu protiv korupcije republički javni tužilac pokrenuo istragu zbog osnovane sumnje da je bilo korupcije u uknjižbi zemljišta na kome se gradi market i nelegalnog izdavanja dozvola.

Pored toga, gradonačelniku Đilasu je ukazano da je u sukobima sa obezbeđenjem gradilišta do sada više desetina građana povređeno, kao i da su zbog protesta privođeni i pozivani na informativne razgovore.

Podećajući gradonačelnika na obećanje da će mu prioritet biti borba protiv korupcije i da neće biti zaštićenih, građani su naveli da je "vinovnik nelegalnih aktivnosti oko izgradnje supermarketa visoki funkcioner Demokratske stranke (čija je porodica suvlasnik nelegalno uknjiženog zemljišta)", ne navodeći ime.

Sekretarijat za zaštitu životne sredine krajem jula je obustavio gradnju megamarketa zato što kompanija "Veropulos" nije imala neophodnu studiju o proceni uticaja objekta na životnu sredinu.

S druge strane, kompanija "Veropulos" je objavila u više navrata da zbog protesta i obustavljanja gradnje trpi veliku materijalnu štetu i najavila je da će od države Srbije tražiti odštetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: