Ilić: Prošlo vreme mitinga

Lider Nove Srbije Velimir Ilić izjavio da nije vreme za ulične nerede, nego "Srbija treba da radi i da se gradi".

Izvor: B92

Utorak, 12.08.2008.

00:52

Default images

"Nije vreme za ulične nerede. To vreme je prošlo i mislim da je narod umoran od protesta", rekao je Ilić povodom najava Srpske radikalne stranke da će Srbija imati "vruću političku jesen" i da će ta stranka pribegavati svim dozvoljenim demokratskim vidovima parlamentarne i vanparlamentarne borbe protiv aktuelne vlasti u Srbiji.

Ilić je rekao da on smatra da opozicija treba da vodi borbu na demokratski način, kroz parlamentarno delovanje.

On je naveo da će opozicija kritikovati vlast u parlamentu, a posebno ako se ne ispune obećanja o realizaciji velikih projekata u obećanim rokovima.

"Ako se ti projekti ne realizuju i ako do toga ne dođe, tražićemo odgovornost onih koji su dali obećanja i tražićemo nove izbore", rekao je Ilić.

Ističući da će opozicija tek razgovarati o načinu delovanja, on je rekao da je vreme za mitinga prošlo i da bi Srbija trebalo da radi i da se gradi.

i DSS za parlamentarnu borbu

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Borko Ilić izjavio je da je za tu stranku naprihvatljiviji vid opozicionog delovanja parlamentarna borba.

"U ovom trenutku za DSS parlamentarno delovanje je najprihvatljiviji vid opozicione borbe. Mi smo uvek smatrali da je vlast najbolje smenjivati u paralemntu zbog stabilnosti države i društva", rekao je Ilić Tanjugu.

On je naglasio da opozicione stranke još nisu razgovarale o načinima delovanja, ali nije isključio i mogućnost pridruživanja uličnim protestima koje najavljuje Srpska radikalna stranka.

"DSS još ni sa kim nije razgovarala o vidovima opozicione borbe koja izlazi iz okvira parlamenta.To da li će se delovanje opozicije preneti na ulicu, zavisiće, pre svega, od ponašanja vlasti", kaže on.

"Ukoliko se vlast bude ponašala nedemokratski kao što je počela s obzirom da najavljuje ukidanje skupštinskih prenosa, nije isključeno da će biti razmotreni i drugi vidovi demokratskog delovanja opozicije", kazao je Ilić.

On je nagalsio da će ukoliko DSS dobije formalni poziv od neke druge stranke o uličnim protestima i dođe do razgovora opozicije o tome, odluku doneti nadležni stranački organi, istakavši da DSS ima dobru saradnju sa svim opozicionim strankama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: