Parivodić: DSS-u nije mesto sa SRS

Nisam sklon formiranju vlade sa radikalima jer se moja uverenja o putu razvitka Srbije razilaze od stavova čelnih ljudi SRS-a, rekao funkcioner DSS-a Milan Parivodić.

Izvor: Blic, Veèernje novosti

Nedelja, 15.06.2008.

01:57

Default images

"Moja vizija je da od Srbije napravimo zemlju sličnu Grčkoj. To znači Srbiju u EU, koja uvažava svoju religiju, istorijsko nasleđe, održava snažne privredne veze sa Rusijom. S druge strane, mislim da radikali ne uvažavaju spoljnopolitičku i ekonomsku stvarnost, odnosno ko su nama bitni partneri", rekao je Parivodić za Blic.

On dodaje da "u ovom momentu izgleda da SPS više gleda ka DS-u u vezi sa formiranjem Vlade".

"Međutim, nije isključeno da se to u nekom poslednjem trenutku promeni i da dođe do formiranja tzv. nacionalne vlade", rekao je on.

Parivodić kaže da nijedna vlada koja nije zasnovana sa DS i DSS ne može imati stabilnost koja je neophodna za ubrzanu modernizaciju Srbije na putu u EU.

"Suviše su ozbiljni kompromisi uključeni u svaku drugu jednačinu. DS sa SPS-om mora da pravi vrlo ozbiljne kompromise, DSS sa radikalima takođe mora da pravi velike kompromise", izjavio je on.

On dodaje da "DS kao umereno leva i DSS kao umereno desna, moraju deliti temeljna, građanska politička uverenja na kojima će se graditi Srbija".

Parivodić kaže da stav DSS-a nije "da okreće leđa EU, već da traži razjašnjenje pitanja državnih granica Srbije kao prethodno pitanje za dalje razgovore sa EU".

Bubalo: SPS pregovara na dve strane

Funkcioner Demokratske stranke Srbije Predrag Bubalo izjavio je za Večernje novosti da je "činjenica da SPS pregovara na dve strane" i da pokušava da nađe razlog za prekid pregovora sa DSS-om i radikalima.

Bubalo je rekao da će DSS sledeće nedelje definitivno odlučiti da li će prekinuti pregovore o formiranju nove vlade sa socijalistima i radikalima.

"Izgleda da rukovodstvo SPS-a ima razne aranžmane sa Demokratskom strankom, pa traži način kako da to obrazloži članstvu i biračima. Biće zanimljivo da vidimo čvrstinu stavova SPS i koalicionih partnera oko Euleksa, Haga, rasta penzija i socijalne pravde do kraja pregovora oko formiranja vlade", kazao je Bubalo.

Odgovarajući na pitanje ostavlja li bar promil šanse vladi sa radikalima i SPS-om, Bubalo je rekao da ta mogućnost postoji "dok god se zvanično ne završe pregovori".

Prema njegovom mišljenju, novi izbori "ne bi bili najbolje rešenje za Srbiju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: