SRS priprema svoju rezoluciju

SRS priprema svoj predlog rezolucije o odnosu sa državama koje priznaju nezavisnost Kosova, izjavio je Aleksandar Vučić.

Izvor: B92

Sreda, 27.02.2008.

13:51

Default images

On dodaje da SRS još nije odlučio kada će taj dokument uputiti u proceduru. "Nešto od toga smo već pripremili, ali videćemo kako ćemo i u kom trenutku staviti u proceduru", rekao je Vučić i dodao da o tom predlogu SRS još nije razgovarao sa predstavnicima poslaničkih grupa u parlamentu, ali da je to u planu.

Vučić je naveo da predlog radikala podrazumeva odnose koje Srbija mora da rešava u budućnosti i sa onim zemljama koje priznaju nezavisno Kosovo i sa onim zemljama koje poštuju teritorijalni integritet Srbije.

Prema njegovim rečima, u najhitnijem roku pred narodnim poslanicima trebalo bi da se nađe Akcioni plan Vlada Srbije, odnosno mere koje država preduzima u slučaju ugroženosti teritorijalnog integriteta.

Vučić je dodao da se to odnosi na pomoć i brigu za Srbe na Kosovu, ali i na to kako zaštiti teritorijalnu celovitost Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: