Dobričanin van incidenta

Reformistička stranka saopštila da nema nikakve veze sa incidentom u kome je učestvovao kandidat NSS-a Marijan Rističević.

Izvor: B92

Petak, 11.01.2008.

17:20

Default images

Predsednički kandidat Reformističke stranke iz Niša Jugoslav Dobričanin je sa Rističevićem učestvovao u emisiji na Studiju B. "Želimo da demantujemo insinuacije Rističevića da je naš predsednički kandidat imao nekakvog učešća u tuči dva časa posle ponoći 10. januara", ukazuje se u saopštenju Reformističke stranke.

U toj stranci kažu da su posle Rističevićeve izjave pojedini novinari zvali Dobričanina i interesovali se na koji način je on navodno umešan u incident.

Dobričanin je napustio tu televiziju i otišao da se odmori za sutrašnji nastup, navode iz Reformističke stranke.

Reformistička stranka se pita u saopštenju "da li je moguće da nema ni trunčice dostojanstva u predizbornim aktivnostima pojedinih predsedničkih kandidata".

Dobričanin obišao Merdare i opštinu Kuršumlija

Kandidat Reformističke stranke Jugoslav Dobričanin obišao je administrativni prelaz Merdare i opštinu Kuršumlija.

Kako je saopšteno iz Reformističke stranke, Dobričanin je na prelazu Merdare, ispred table sa njegovim imenom, pozvao svetsku javnost i političare da "u vremenu u kojem se brišu granice u okviru zemalja Evropske unije, ne treba da prave nove granice unutar Srbije".

On je poručio da će se, kao predsednik Srbije, založiti da pomogne svim ljudima koji su ostavili domove, imanja i grobove svojih predaka na Kosovu i Metohiji i time zadrže pravo na svoja ognjišta, navodeći da "čovek koji nema svoj zavičaj nema ni svoj identitet".

Dobričanin je u opštini Kuršumlija posetio osnovnu školu "Kosanička Rača" koju je pohađao i u kojoj sada ima 30 đaka.

Navodeći da je tu školu, u vreme kada je on sticao osnovno obrazovanje, pohađalo 300 učenika, ocenio je da su sela u Srbiji zapuštena i da sve više mladih ljudi odlazi u gradove u potrazi za boljim životom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: