Advokat: Terzić radio po zakonu

Branilac Radeta Terzića kaže da je Terzić "svoj posao radio isključivo po zakonu" i da nikada nije pripadao zemunskom klanu.

Izvor: B92, FoNet

Subota, 21.07.2007.

15:47

Default images

Boban Ružić je agenciji Beta rekao da su besmislene optužbe da je bivši tužilac Terzić bio član zemunskog klana, jer je učestvovao u izradi zakona o borbi protiv organizovanog kriminala i da to nije radio da bi "samog sebe gonio".

Terzićev advokat je odbio da navede šta je njegov klijent rekao pred istražnim sudijom Specijalnog suda, koji mu je odredio pritvor od 30 dana, jer je to službena tajna, i ponovio da Terzić "nikada nije video niti jednog člana zemunskog klana".

Istražni sudija Specijalnog suda za organizovani kriminal juče je odredio pritvor od 30 dana bivšem okružnom tužiocu Radetu Terziću. Terzić je saslušan na osnovu zahteva za sprovođenje istrage koji je podneo Specijalni tužilac za borbu protiv organizovanog kriminala Slobodan Radovanović. Portparolka Specijalnog suda Maja Kovačević potvrdila je za B92 te informacije: "Istražni sudija Specijalnog suda saslušao je Radeta Terzića i doneo rešenje o sprovođenju istrage, i rešenje o određivanju pritvora Radetu Terziću".

Prema rečima Kovačevićeve, Terzić se tereti za "zloupotrebu službenog položaja i da je pripadao organizovanoj kriminalnoj grupi na čijem čelu su bili Dušan Spasojević, Mile Luković i Ulemek."

Portparolka Specijalnog suda navela je i da je Terzić pripadao grupi od 2001. do 2003. godine.

LDP: Uvod u montirani proces

LDP traži hitnu sednicu Odbora za bezbednost jer poseduje dokaz da je Rade Terzić uhapšen kako bi lažno optužio Čedomira Jovanovića.

Liberalno-demokratska partija navodi da dokument koji poseduje ta stranka potvrđuje da se ne radi o otkrivanju političke pozadine ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića i borbi protiv organizovanog kriminala. 

"Čedomir Jovanović spreman je da odgovori na svako pitanje, kao što je to nebrojano puta do sada učinio i to će učiniti pred srecijalnim tužilaštvom, za razliku od Koštunice i njegovih najbližih saradnika koji to nikada nisu učinili".

Dodaje se da LDP smatra da je ponašanje ministra policije Dragana Jočića skandalozno, "jer zloupotrebljavajući instituciju na čijem čelu se nalazi, vodi borbu protiv političkih neistomišljenika".

Pisani materijal koji je dostavljen proverenim novinarima, nakon hapšenja bivšeg okružnog tužioca Terzića, kako se navodi u saopštenju, samo je uvod u montirani politički proces protiv Čedomira Jovanovića, jer je to jedini način na koji se "zločinačko udruženje" može suprotstaviti politici LDP i izbeći svoju odgovornost za obračun sa Đinđićem.

"Jočić samo nastavlja posao zločinačkog uduženja koji je započet podrškom pobuni JSO od strane Vojislava Koštunice, pokušavajući da realizuje ono što nije uspeo kada je od Dejana Milenkovića Bagzija tražio da lažno svedoči i optuži najbliže saradnike Zorana Đinđića", kaže se u saopštenju LDP.

Jočić, kako stoji u saopštenju, ni četiri godine nakon sastanka sa Miloradom Ulemekom Legijom nije objasnio građanima Srbije šta su on, Rade Bulatović i Zoran Stojković "obećali ubici premijera Đinđića u noći njegove predaje".

"Sada vraća dug Legiji, još jednom potvrđuje zbog čega ubica premijera Đinđića veruje Vojislavu Koštunici i nastavlja na realizaciji koncepta zločinačkog udruženja koji je doveo do ubistva 12. marta", navodi se u saopštenju.

Kako stoji u saopštenju, činjenica da je specijalni tužilac Slobodan Radovanović, samo sat vreme pre isteka mandata, naredio hapšenje Terzića "najjasnije govori o pozadini celog procesa".

"Ako je Terzić uhapšen na osnovu beleške Jočića koja je bazirana na novinskim tekstovima koji u poslednjih mesec dana zagađuju javni život Srbije, onda je ovo najeklatantniji dokaz da je specijalni tužilac produžena ruka jedne private grupe ljudi koji upravljaju vladom, medijima, institucijama, finansijama i da bespogovorno izvršava naređenja te grupe", kaže se u saopštenju LDP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: