"Vip" nakasnije do 9. jula

Treći mobilni operater u Srbiji, član "Mobilkom Austrija grupe" - "Vip mobajl" trebalo bi da počne rad do kraja ove sedmice.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.07.2007.

14:39

Default images

Kako je objašnjeno, ostalo je samo da se preciziraju neki tehnički i administrativni detalji i "Vip mobajl" je spreman da se pojavi na tržištu Srbije. "Mobilkom Austrija" dobio je licencu za trećeg operatera mobilne telefonije 1. decembra prošle godine, kao jedini učesnik na tenderu, a licenca je plaćena 320.000.001 evro, odnosno evro više od početne cene.

Licenca je dodeljena na 10 godina, s mogućnošću automatskog produžetka na još deset godina. Ugovorom je predviđeno da novi operater u prvoj godini pokrije 20 odsto stanovništva i tri pravca autoputa.

Treći operater će, kako je ranije rečeno, koristiti mrežu predajnika "Telekoma Srbije", dok ne postavi sopstvenu mrežu, i pozivne brojeve 060 i 061.

Dva postojeća operatera mobilne telefonije na srpskom tržištu - "Telenor" i "Mobilna telefonija Srbije", trenutno imaju oko šest miliona korisnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: