Bulatović: Krivi društveni odnosi

Šef BIA Rade Bulatovic kaže da Ratko Mladić nije uhapšen zbog opštih društvenih prilika u zemlji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.10.2006.

21:13

Default images

Uz ocenu da je BIA radila profesinalno, Bulatović nije želeo da precizira koje su ga konkretno prilike sprelile da uhapsi Mladića.

Šefovi tajnih službi vojske i policije, Svetko Kovać i Rade Bulatovic bili su spremni da govore o reformi  tajnih službi, ali na teorijskom nivou. Na međunardnom skupu posvećenom tom problemu iznenadilo ih je novinara o njihovoj orgovronost zbog prekida pregovora sa EU.

"Kada je u pitanju to kako se osećam - osećam se loše kao i svi naši građani. Kada je u pitanju odgovornost, mislim da je saradnja sa Haškim tribunalom stvar države, koja sa svim svojim kapacitetima mora da pruži doprinos saradnji sa Hagom, i da ne može ni jedna služba ili pojednac to sam da reši", rekao je SVetko Kovač.

Moderator skupa, poslanik DSS Đorđe Mamula, smatrao je da novinarska pitanja nisu umesna. "Nemojte da ovo pretvaramo u konferenciju za štampu. Tema je reforma bezbednosno-obaveštajnih službi. Dakle, stručna rasprava."

Šef BIA Rade Bulatovič na to je replicirao. "Slažem se, mislim da time rasprava gubi smisao. Delom, naravno da se osećamo, kao i svi, kada je u pitanju opšti problem. Kada je u pitanju sama služba, problem nije rešen jednim delom i zbog onoga o čemu mi danas razgovaramo. A drugim delom - nešto što je društvo, ukupni društveni odnosi."

Novinari ni nakon skupa nisu od šefa BIA nisu dobili pojašnjenja koje su ga to društvene prilike sprečile da uhapsi Mladića. "Sve je rečeno", kratko je rekao Bulatović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: