Cepter osiguranje menja ugovore

Cepter osiguranje od 1. novembra neće osiguravati osobe starije od 70 godina u slučaju prirodne smrti.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.10.2006.

16:41

Default images

Cepter je svojim korisnicima poslao obaveštenje da menja dosadašnji ugovor. Jelena Macura počela je da uplaćuje Cepter osiguranje pre dve godine, kada je imala 78 godina. Nju niko iz Ceptera nije upozorio na mogućnost da starije osobe neće moći da dobiju osiguranje u slučaju prirodne smrti niti da će se možda promeniti ugovor. "Ovo je prevara svih osiguranika", kaže ona.

U Cepteru kažu da je njihova kompanija komercijalna i da je rizik prirodne smrti počeo da ugrožava njihove fondove.

U promenjenom ugovoru smanjena su prava osiguranika, tako da osobe starije od 70 godina više neće biti osigurane u slučaju prirodne smrti. Novac se klijentima ne vraća, a svi nezadovoljni mogu raskinuti ugovor sa Cepterom.

"Ovo je rizik osiguranje i nema povratka premije, svako kome ne odgovaraju uslovi može raskinuti ugovor", kaže Boško Dimitrijević, pomoćnik generalnog direktora za osiguranje Cepter.

800 klijenata otkazalo je ugovor sa Cepterom, zato što više neće postojati osiguranje starijih ljudi u slučaju prirodne smrti. "Varaju nas. Gde su moje pare, a uplaćivao sam dve godine? Sada kad mi treba - nemam", rekao je za B92 jedan od građana koji je bio klijent te kuće.

Narodna banka Srbije, koja kontroliše rad banaka, počela je da istražuje ovaj slučaj. U centralnoj banci kažu da prikupljaju svu potrebnu dokumentaciju, na osnovu koje će doneti odluku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: