Petak, 22.09.2006.

13:03

Povlašćena trgovina s Izraelom

Srbija i Izrael potpisali sporazum kojim te dve države međusobno dobijaju status takozvanih najpovlašćenijih nacija u ekonomiji

Izvor: Beta

Default images

Ministar za ekonomske odnose Srbije sa inostranstvom Milan Parivodić je rekao da su izraelski investitori pokazali da su veliki entuzijasti jer su do sada u Srbiju uložili oko 500 miliona dolara. On je naveo da su najveće investicije izraelskih investitora u Srbiji do sada gradnja poslovnog centra "Ušće" i poslovnog kompleksa "Erport Siti" na Novom Beogradu.

Prema rečima Parivodića, potpisanim sporazumom formiraće se komitet, koji će nadgledati trgovinsku razmenu privrednika dveju zemalja i predlagati olakšice radi privlačenja novih izraelskih investitora u Srbiju.

Ambasadorka Izraela u Beogradu Jafa Ben Ari, rekla je da je potencijal za proširenje saradnje srpskih i izraelskih firmi ogroman:

"Robna razmena Srbije i Izraela je u poslednje tri godine povećana sa sedam na oko 40 miliona dolara, što je relativno malo u poređenju sa regionom, jer se sa zemljama centralne i istočne Evrope u proseku ostvaruje 200 miliona dolara robne razmene i oko dve milijarde dolara investicija u proseku", kaže on.

Prema njenim rečima, prostor za saradnju izraelskih i srpskih firmi postoji naročito u oblasti poljoprivrede, medicinske opreme i visokih tehnologija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: