Telefonskim računom do kompjutera

Porodice u Srbiji koje nemaju kompjuter u kući mogu da ga kupe tako što će ga otplaćivati na rate preko telefonskog računa.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.09.2006.

07:30

Default images

Telekom Srbija, zajedno sa kompanijom Komtrejd, pokušaće da novom ponudom jeftinog pristupa brzom Internetu, putem ADSL-a, i otplatom računara preko računa za telefon, pomogne građanima da lakše kupe kompjuter.

U ponudi su dve konfiguracije. Osnovna košta 21 evro, a napredna 27 evra mesečno.

Najvažnija prednost kupovine na ovaj način jeste to što se uz računar dobija i licencni operativni sistem, što je retkost. Naime, većina prodavaca računara u Srbiji i dalje prodaje samo hardver, na koji se posle instaliraju piratski osnovni programi.

Dve kompanije ovakvom ponudom žele da pomognu da se promeni poražavajuća statistika, prema kojoj tri četvrtine domaćinstava u Srbiji nema računar.

Sa 17 odsto građana priključenih na globalnu mrežu, Srbija se nalazi na kraju evropske liste, sa Albanijom i Ukrajinom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: