Zatvorio dopisništvo Politike

Dopisnik Politike Zoran Simić danas je zatvorio dopisništvo tog lista u Požarevcu.

Izvor: B92

Sreda, 10.05.2006.

16:24

Default images

Simić kaže da je dao otkaz kako bi sprečio glavnu i odgovornu urednicu Politike Ljiljanu Smajlović da ona njemu uruči rešenje o otkazu. Svečano zatvaranje dopisništva on je nazvao malim satiričnim performansom, a za Ljiljanu Smajlović je rekao da je sarajevski đak koji je novinarstvu došao da podučava beogradskog profesora srpskog jezika i učenika Politikine škole.

"Politiku napuštam zbog toga što je novo uredništvo od jedne stare dame napravilo kreaturu, obuklo joj farmerke i patike, a kraljevski nakit koji je nosila bacilo na đubrište", kaže Simić.

Pored Simića, za Politiku su prestala da rade tri dopisnika, a Simić je danas zaključao dopisništvo rekavši da će ga sam zatvoriti jer ga je on i otvorio. "Otvorio sam pre toga dopisništvo u Jagodini, koje radi već 30 godina, a zatim i ovo u Požarevcu, koje radi 25 godina, što je ukupno 55 godina, pola Politikinog postojanja", rekao je Simić i dodao da se u Politiku vraćaju kadrovi Hadži-Dragana Antića i da zato u njoj nema mesta za đake Politikine škole.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: