Protest privatnih prevoznika

Predstavnici devet preduzeća privatnih prevoznika iz Beograda protestuju nezadovoljni rezultatima konkursa za linije prevoza.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.12.2005.

11:46

Default images

Predstavnici devet preduzeća privatnih prevoznika iz Beograda parkiralo oko 50 svojih autobusa ispred Gradske skupštine jer su nezadovoljni rezultatima konkursa za dodelu linija privatnim prevoznicima u gradskom saobraćaju. Kako tvrde, privatni prevoznici su kupovinom novih autobusa ispunili sve uslove za dodelu linija, ali nisu dobili posao jer je konkurs bio neregularan.

Predstavnik nezadovoljnih prevoznika Natalija Vasić objašnjava da su oni radi ovog tendera kupili nove autobusa od domaćih proizvođača Ikarbus i FAP, i zadužili se kod lizing kompanija jer su ih gradski čelnici uveravali da će nastaviti posao i vratiti dugove. Umesto firmi koje su već sedam godina u ovom poslu, na tenderu su pobedile firme bez sličnog iskustva, koje su za potrebe gradskog prevoza kupile uglavnom autobuse ruske proizvodnje.

Interesantno je međutim i to da je na konkursu za dodelu linija privatnim prevoznicima posao dobila i državna firma Lasta sa 56 vozila.

Prevoznici zahtevaju da se utvrdi odgovornost direktora direkcije za gradski prevoz Željka Đukanovića i članova Komisije koji su učestvovali u sastavljanju rang lista, kao i da im se omogući da svi novi autobusi koje su nabavili od domaćih proizvođača učestvuju u prevozu putnika tako što će se postojeće linije proširiti sa više polazaka za privatne prevoznike.

Ukoliko ovi zahtevi ne budu ispunjeni oni su najavili radikalnije oblike protesta. A iako su prevoznici primljeni u gradsku skupštinu na razgovore, gradonačelnik Nenad Bogdanović kaže da promene odluke Komisije neće biti. "Veće je jednoglasno odbacilo žalbe. Svi koji su učestvovali na konkursu znali su pod kojim uslovima učestvuju. Isto tako, ako smatraju da su oštećeni ili sumnjaju u rad bilo kog dela gradske uprave imaju tehnologiju kako mogu da ospore. To je sud, nema drugog načina".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: